زلزله نسبتا شدید گهواره کرمانشاه را لرزاند + جزئیات(۵ مرداد ۱۴۰۳) اعترافات تکان دهنده عاملان قتل پسر جوان در جنوب تهران| مشروبات الکلی مصرف کرده بودیم قتل پیرمرد تهرانی توسط همسایه| نزاع بر سر زباله خون به پا کرد آلودگی صوتی بیمارستان شهید هاشمی نژاد مشهد تبلیغات کلاهبرداری در فضای مجازی را بشناسید «اضطراب دیابت» با افزایش خطر مشکلات سلامت روان همراه است واژگونی سمند در جاده نیشابور به مشهد با پنج مجروح حریق کابین آسانسور در مجیدیه مشهد (۴ مرداد ۱۴۰۳) هشدار اورژانس مشهد: گرمازدگی شدید می‌تواند منجر به فوت شود نجات چهار شهروند از حادثه حریق منزل مسکونی در مشهد (۴ مرداد ۱۴۰۳) مرگ پیرمرد ۷۰ ساله بر اثر کتک خوردن از پسر همسایه! قتل جوان ۳۰ ساله بر سر ارث پدر رفیقش| قاتل اعدام شد زلزله ۴.۶ ریشتری قلعه قاضی را در نزدیکی بندرعباس لرزاند باز هم رکورد گرم‌ترین روز ثبت‌شده در تاریخ شکسته شد افزایش ۲۳ درصدی مصرف آب در پی گرمای کم‌سابقه مشهد (۴ مرداد ۱۴۰۳) غلظت خون را جدی بگیرید پلیس مبارزه با مواد مخدر ۳۳ کیلوگرم موادمخدر و روانگردان را در پایتخت کشف کرد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان‌رضوی (پنجشنبه ۴ مرداد ۱۴۰۳) | دمای مناطق گرمسیری استان به ۴۵ درجه می‌رسد با روش‌های مختلف فریز کردن رب گوجه‌فرنگی خانگی آشنا شوید جزایر گرمایی چیست؟ سه‌گانه خون بار سلطان صاحب‌قران | مروری بر حادثه ترور ناصرالدین‌شاه اختصاص ۳هزار کلاس درس به اسکان زائرین در مشهد
سرخط خبرها

غمخواری اجتماعی راهبردی برای کرونا و تحریم

  • کد خبر: ۲۴۸۶۱
  • ۰۶ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۱:۳۴
غمخواری اجتماعی راهبردی برای کرونا و تحریم
فرید ‌مدرسی روزنامه نگار
غمخواری به‌مثابه استراتژی اجتماعی می‌تواند کانون تحول‌آفرینی در شرایط کرونا و تحریم و دیگر بحران‌ها در آینده باشد. تا کنون این راهبرد به‌صورت ناهماهنگ و خودجوش به پیش رفته و بیش از همه پزشکان، پرستاران و کادر درمانی به آن وفادار بوده‌اند؛ اگرچه دیگر بخش‌های جامعه نیز از آن غافل نبودند.
رهبر معظم انقلاب نیز در پیام خود در نیمه‌شعبان به این موضوع اشاره و جامعه را به آن ترغیب کردند که همین موضوع می‌تواند آغازی باشد برای همه‌گیری آن؛ نقطه اتکابخشی که نیاز به‌همراهی و تلاش نهاد‌های مدنی و تشکل‌های غیردولتی دارد تا آن را به فرهنگ شهروندان مبدل کند و پادزهری شود برای «فردگرایی افراطی» که سال‌هاست رشد کرده است. کانون‌های حاکمیتی نیز می‌توانند بستر و مسیر را برای نهاد‌های مدنی فراهم کنند؛ بدون اندکی پروپاگاندای
خود.
ماه رمضان با توجه به آداب عرفی و شرعی آن زمان مطلوبی است برای بسط «غمخواری اجتماعی» و مراجع اجتماعی در این بستر می‌توانند موج بیافرینند و حرکت‌ساز و جریان‌ساز شوند.
البته خیریه‌های غیردولتی که در سال‌های گذشته راه افتاده‌اند، سازوکار لازم برای این موج‌آفرینی را دارند و فقط نیاز به نخ تسبیحی است که خرده‌نهاد‌ها را به یکدیگر وصل کند. مراجع تقلید و نهاد‌های مذهبی نیز سازمان‌های مطلوبی دارند که به‌کار می‌آید.
بهتر است که نهاد‌های حکومتی پشتوانه‌ای شوند برای نهاد‌های غیردولتی، نه خود پیشقراول شوند و انتظار حمایت و دنباله‌روی از نهاد‌های غیردولتی را داشته باشند.
با محوریت نهاد‌های مدنی، منابع به‌خوبی توزیع می‌شود و در آتیه هم «نهاد‌های غمخواری» قدرتمند برای بحران‌ها و مسائل آتی به‌کار خواهند آمد و ارزشی افزوده خواهند داشت.
نکته مهم در این بین آن است که غمخواری تنها مختص به یاری مالی، غذایی و... نیست، بلکه گاهی گفتگو با فرد مستأصل از هرگونه کمک مالی بیشتر به‌کار می‌آید، زیرا او در پی همدلی با دیگران است و روحیه خود را از دست داده است تا بر ۲ پا بایستد و در جامعه مسیر خود را بپیماید. پس تمامی نهادها، اصناف، طبقات، گروه‌ها و اشخاص می‌توانند در راستای تخصص و سرمایه خود به‌کار آیند و قطره‌ای باشند مؤثر در دریای غمخواری اجتماعی.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->